Idei de joaca impreuna cu cei mici

Idei de joaca impreuna cu cei mici

Micul Marc a testat o parte din jucăriile noastre și vine către voi cu un super articol ce conține 8 idei de joacă🥰.
Vă invităm să îl citiți, să vedeți ce parere au avut despre produsele noastre și cum s-au jucat.

"Știu că jucării sunt de multe ori destule, avem nevoie doar de puțin timp mai mult și… de curaj. Noi vă dăm ideile, în rest vă lăsăm pe voi să luați ce credeți că vi se potrivește vouă și puilor voștri.

Apropo, micul Marc are 3 ani. Toate recomandările mele sunt potrivite vârstei lui. Și mai sus de atât, bineînțeles.

Jocul 1: Micul artist face din mare MIC

Aveți nevoie doar de plastilină Plastefina 😊. Dacă o aveți în toate culorile, o să iasă ceva mi-nu-nat!

Plastefina este o plastilină naturală, mai exact este făcută din făină de grâu, sare, apă, ulei, cam din acestea 😊, ceea ce o face (abracadabra!) să fie nontoxică, biodegradabilă, ușor de curățat plus încă ceva fain de tot la ea: nu se termină niciodată! Adică dacă o uitați pe undeva abandonată (fără cutiuța ei), nu e bai, pentru că atunci când reluați joaca puteți pune o picătură de apă sau ulei și se face la fel de voinică, exact ca la început.

Noi am avut o carte cu figurine făcute doar din plastilină, în care aveam diverse modele și ne-a fost de ajutor. Marc este pasionat acum, la vârsta de 3 ani, de vehicule, așa că vă arătăm cam ce ne-a ieșit.





NU râdeți, vă rog!:))

De ce recomand jocul cu plastilina?

  • pentru că merge la orice vârstă (3+);
  • pentru că dezoltă imaginația;
  • pentru motricitate (adică micuțul vostru face cu mâinile ce vrea el, da, treaba asta ajută);
  • pentru creativitate;
  • pentru antrenarea răbdării (nu vă gândiți că cel mic face cap-coadă ceva, dar mă privește pe mine cum le fac, apoi putem să ne jucăm cu ele sau pur și simplu să creăm un decor cu figurine din plastilină).

Pe doamna Plastefina în toate culorile o descoperiți aici: FINA PLASTEFINA!

Dacă tot suntem aici, de la brandul Plastefina avem și culorile lor cerate, aceeași poveste- făcute din ingrediente naturale și non-toxice. Ce îmi place mult la ele, pe lângă culori, e forma. Sunt ușor de ținut și de prins în mâini de cei mici. Noi am făcut cu ajutorul lor un desen de Craciun. Sper că vă place talentul meu artistic. Shhht! (eu i-am desenat contururile, Marc a colorat).




Pe culorile acestea curcubeu le găsiți aici: CULORI CERATE CURCUBEU.

Jocul 2: Micul se ia la întrecere cu tati

Scoatem artileria grea! Avem și jocuri pentru tata și băiețelul, dar la fel de bine se potrivește și fetițelor. Marc a fost foarte entuziasmat de această pistă de curse Mickey care vine la pachet cu două mașinuțe (Mickey și Pete).

Omul mare a montat-o (a spus că e ușor de montat, că piesele chiar dacă sunt din plastic sunt destul de bune, calitative, țin, nu se rup, le poți zdrăngăni și trage de ele cât vrei).




 
Vă rog urmăriți fața lui în următoarele poze 🙂


De ce recomand acest joc:

  • pentru că cel mic petrece timp cu tata și este un joc aventuros;
  • pentru că se râde mult;
  • pentru spiritul de echipă alături de tata;
  • pentru că îl ține ocupat mult, mai ales dacă mai aveți în dotare și alte mașinuțe (vă dați seama că doar toate mașinutele din casă trebuie să participe la cursă, nu?).

Chiar dacă pista pare o idee măricică, să știți că o puteți depozita într-un locșor în casă. La noi și acum este montată, cel mic se joacă zilnic cu ea. Era să uit, o găsiți aici: PISTA DE CURSE MICKEY.

Jocul 3: Construiește o căsuță! Are multe camere și mansardă! Cine locuiește în casa ta?

Aici am avut această căsuță Montessori prin care cel mic este încurajat să aranjeze formele la locul lor, să clasifice obiecte și forma lor. Pe lângă asta, noi am simțit să fim spontani, așa că am învățat cuvinte (pe unele mai simple i le spun și în limba engleză) și la ce folosesc acestea și încăperile unei case. Apoi am adus niște figurine de prin casă și am făcut joc de rol, mai exact cam așa:

  • Copilași, la masă! strigă mama.
  • Acum venim! (copiii)
  • Vă aștept! (mama)
  • Eu sunt în pod, îl ajut pe tata să aranjeze lucrurile! ( băiețelul)
  • Eu mă joc în camera mea cu păpușa. (fetița)
  • Bine, vă aștept de îndată ce terminați! Mâncarea este caldă și de-li-cioa-să! (mama)
  • Veniiim! (copiii și tata)
    Jocul poate decurge după cum simțiți voi, doar trebuie să intrați în el.






De ce acest joc:

  • pentru creativitate
  • pentru dezvoltarea inteligenței
  • pentru distracție

Piesele sunt foarte rezistente, la final fiecare cameră se alătură și formează o căsuță. Îl recomand tare, tare, îl puteți vedea aici: CĂSUȚA MEA MONTESSORI.

Jocul 4: Fii cel mai tare constructor!

A zis cineva nisip kinetic? Clar, acesta se află pe locul întâi dacă ar fi să facem un top.
De ce recomand? Vedeți mai jos, pozele zic totul, cred.

Noi am simulat un șantier în lucru și de aici… au participat și alte jucării doritoare de prin casă. Cam asta a ieșit.





Pe nisipul acesta fain îl găsiți aici: SUPER NISIP PENTRU MODELAT ȘI CONSTRUIT. Iar dacă preferați unul colorat, aici: SUPER NISIP COLORAT.

Ah! Să nu vă fie teamă că trebuie să curațați mult la final. Se curăță și se strânge extrem de simplu și rapid, vă zic pe cuvânt și în plus, chiar merită pentru ceea ce oferă.

Jocul 5: Fii eroul care vrei!

Figurinele acestea sunt foarte faine, în primul rând, pentru că sunt micuțe, sunt la îndemâna celor mici și în al doilea rând, pentru că îi reprezintă pe Eroii în pijamale. Sper că îi știți, da? 😊

Așa că pur și simplu puteți sta în vârful patului, în pijamale și să faceți joc de rol cu ei (nu râdeți, eu sunt Ninja Nocturnul). De acolo, promit că o să vă iasă ceva minunat.

De ce recomand acest joc?

  • poate nu pare, dar veți vedea cât de mult vă apropiați de cei mici prin jocul cu figurine;
  • pentru că îl ajutați să își creeze o personalitate;
  • pentru a dezvolta limbajul;
  • pentru imaginație;
  • pentru poveste.

Pe figurinele noastre le găsiți aici: EROI ÎN PIJAMALE- SHOPPY ȘI NINJA NOCTURNUL.

Jocul 6: Asociază și creează!

Vă prezentăm acest puzzle DUO. DUO, pentru că după cum îi spune numele, este format din doar două piese, dar nu sunt doar două piese și atât. Nouă ne place, pentru că ne ajută la asociere, la limbaj, la mult râs. Adică noi am făcut și joc de rol cu aceste piese: păpușa își pierduse căruciorul, masa scaunele, înghețata cornetul, pasta periuța, tortul lumânările și tot așa.

Pe DUO îl găsiți aici: PUZZLE DUO.

Jocul 7: Choo-Choo, vrei să fii conductor de tren?

Aici am asamblat și ne-am jucat. Mult, mult, mult, pentru că poți avea diverse scenarii. Omul mare spune că pilonii podului nu stau așa bine (se dărâmă când trece vreo mașinuță pe acolo, deci aici ar fi un mic minus la această jucărie). În schimb omul mic s-a jucat și încă se joacă cu ea. Se pare că doar noi, ăștia mari, suntem atenți la aceste lucruri.
Pentru ei contează doar jocul, așa că Marc, văzând că tot cădea podul, a dat pilonii la o parte și s-a jucat fără ei. Doar nu stă nimeni în calea unui super joc, așa-i?

Pentru mine a considerat bonus faptul că trenulețul vine însoțit de un puzzle în format gigantic, astfel poți crea un peisaj pe unde pot circula mașinuțele, există și o mică fermă, un lac, căsuțe, ambulanță, autobuz, parcare, omuleți, prin urmare jocu-i lung, numai imaginație să fie.

Îl găsiți aici: CIRCUIT CU TREN ȘI MAȘINUȚE DIN LEMN.

Jocul 8: Fii mereu copil!

Și cred că aici știți ce vreau să spun. Pur și simplu să fiți mereu copii, orice ar fi. Coborâți la nivelul lor, stați pe podea lângă ei, colorați împreună, râdeți cât puteți de mult că acum îi aveți mici și dragi, poimâine sunt mari și nu mai stau așa. Jucați-vă și râdeți iar. Desenați-vă pe voi, pe mama, pe tata și pe copilul ținându-vă de mână. Puneți câtă culoare vreți voi, e povestea voastră și nimeni nu are dreptul să v-o strice.

Pentru asta, noi am colorat mult. Chiar și pentru mine, chiar și azi, să colorez mereu a fost ca o eliberare, ca o liniștire în timpuri grele.
Sunt geniale cariocile acestea, Marc cu ele a învățat să coloreze la început, vi le las aici: SUPER CARIOCI.

Vă mulțumesc că ați stat cu noi până la sfârșit. Pentru asta, Paco Kids vă oferă vouă, cititorilor Micului Marc, un discount de 7% la oricare jucărie de pe site-ul lor. Trebuie doar să puneți codul “MICULMARC” la final de cumpărături și asta-i tot.

PS: Eu nu vreau să vă simțiți vinovate sau să credeți că voi nu vă jucați cât ar trebui. Sunt zile în care nici eu nu fac nimic, nu e timp sau sunt altele. Poate în acest articol pare că eu stau nonstop și mă joc cu cel mic. Nu este așa. Dar sunt și zile în care încerc, fie măcar și jumătate de oră să fiu acolo. Iar jocurille de la Paco Kids mi-au fost de mare ajutor zilele acestea, așa că le mulțumim mult.

Cu drag,

Karina si Marc"

Suport clienti Luni-Duminica 09:00-19:00

0742040717 contact@pacokids.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!